مشاوره تنظیم قرارداد توسط عمارت وکیل

تقاضای تنظیم قرارداد

قرارداد، اولین و مهم ترین کار برای شروع هر رابطه کاری و تجاری است. هر فرد می تواند با داشتن قرارداد تخصصی در کار خود ، از مزایای آن بهره مند شود. در اصل، بهترین وکیل هر فردی در دادگاه همان قرارداد فرد است. یعنی قراردادی که از ابتدا بر اساس تحقیقات اداری و میدانی و اطلاعات موضوع کاری توسط وکیل، تنظیم و طراحی شده است. وکیل امور قرارداد ها، توانایی شناسایی نقطه ضعف های حقوقی رابطه کاری و پیش بینی موارد اختلاف انگیز و تجاری دو طرف را دارد که راه حل حقوقی مناسب آن را  پیش بینی می کند. اگر کسب و کاری دارید که بصورت شراکتی اداره می شود، این مطالب بسیار برای شما مفید خواهند بود. همچنین اگر قصد دارید از نحوه تنظیم قرارداد و اصول آن آگاه باشید این مطلب از سایت عمارت وکیل را حتما تا انتها مطالعه نمایید.

 

تنظیم قرارداد چیست؟

بسیاری از موسسات و شرکت ها، جهت ساماندهی به فعالیت های خود، ناگزیر به تنظیم قرارداد با اشخاص حقوقی و حقیقی هستند و به همین دلیل تنظیم نکردن قرارداد ممکن است مشکلات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

تنظیم قرار داد به شکلی نا صحیح که در آن نکات نگارشی و حقوقی به صورت کامل رعایت نمی شود، مشکلات فراوانی را پدید می آورد. بنابراین، نیاز است به منظور جلوگیری از مشکلات حقوقی و قضایی، این امر به شکلی صحیح صورت گیرد تا هرگونه سوءاستفاده احتمالی اتفاق نیفتد.

طبق ماده 183 قانون مدنی، قرارداد یا عقد عبارت است از اینکه چند نفر در مقابل چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن ها باشد.

به عبارت دیگر، قرارداد نشان دهنده اراده طرفین برای ایجاد یک اثر حقوقی و حقیقی همراه با پذیرش مسئولیت ها و تعهدات است. با امضای قرارداد، تمامی محتوای ذکر شده در آن، پایه و اساس تفسیر طرفین محسوب می شوند و نقض بند و شرط قرارداد نه تنها ضمانت آور است، بلکه از حمایت و اعتبار قانونی برخوردار می باشد.

قرارداد به عنوان یک سند حقوقی و حقیقی در برابر همه افراد، قابل اتکا است و طرفین با اتکا به قرارداد، نیاز به دلیل بیشتری برای مطالبه تعهدات طرف دیگر ندارند.

طبق ماده 190 قانون مدنی، رعایت نکات زیر در تمامی قراردادها الزامی است:

  • اهلیت طرفین قرارداد
  • موضوع معین که مورد معامله باشد.
  • قصد طرفین و رضای طرفین قرارداد
  • مشروعیت جهت معامله

 

انواع قراردادها

در همه امور، انواع مختلفی از قراردادها وجود دارند از جمله: قرارداد استخدام، قرارداد پیش فروش آپارتمان، قرارداد مشارکت در ساخت، قرارداد اجاره، قرارداد مشارکت مدنی، قرارداد خرید و فروش، قرارداد پیمانکاری، قرارداد رهن و اجاره و…

قرارداد باید متناسب با نیاز هر کسب و کار تنظیم شود. بنابراین، نمونه قرارداد های آماده نمی تواند نیاز های طرفین را در هر قرارداد به طور دقیق برطرف نماید. برای تنظیم یک قرارداد حرفه ای، نیاز است که به متخصص این حوزه مراجعه شود تا از ایجاد ضرر و زیان و صرف زمان بیشتر در آینده جلوگیری شود. با این حال در تنظیم قراردادها اصول عمومی و کلی وجود دارد.

 

چه نکاتی را باید در تنظیم قرارداد مورد توجه قرار داد؟

در ادامه به هر یک از این نکات خواهیم پرداخت، پس یا ما همراه باشید:

  • عنوان قرارداد:

عنوان قرارداد، یکی از بند های واجب قرارداد است عنوان قرار داد تعیین می کند که قرارداد چه نوع قراردادی است؟ از انواع آن می توان  به قرارداد اجاره، قرارداد طراحی سایت و قرارداد استخدام اشاره کرد.

  • طرفین قرارداد:

پس از عنوان قرارداد، باید در بندی به نام طرفین قرارداد مشخصات کد ملی و شناسنامه ای، آدرس، شماره تلفن همراه و منزل و… درج گردد. توجه کنید که در صورتی که یکی از طرفین، آدرس یا اطلاعات خود را در حین قرارداد تغییر دهد، باید آن را به طرف دیگر اعلام کند و آن را پیوست قرارداد کند. در صورتی که فردی به وکالت فرد و نماینده دیگری به تنظیم و امضای قرارداد می پردازد، باید مشخصات کامل خود را مانند طرفین قرارداد با ذکر عنوان خود، در متن قرارداد درج کند.

  • موضوع قرارداد:

موضوع قرارداد، یکی از مهم ترین بند های هر قرارداد است که ماهیت اقدام یا عملی که طرفین، خود را ملزم به انجام آن می کنند، نشان می دهد.

  • مدت قرارداد:

هر قرارداد دارای مدت زمان شروع و پایان قرارداد است، بنابراین، باید تاریخ شروع و پایان قرارداد برای هر یک از طرفین به صورت دقیق ذکر شود.

  • مبلغ قرارداد:

این بند می تواند به صورت قطعی باشد که در هر صورت باید مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت و دریافت، به همراه تاریخ پرداخت، با دقت و کامل در این بند توضیح داده شوند.

  • تعهدات و شروط:

این بخش از قرارداد ، یکی از مهم ترین بند های یک قرارداد محسوب می شود که ذکر آن ها جهت کاهش دعواهای حقوقی در قرارداد ها الزامی است. نمونه ای از این بند ها عبارت اند از: خسارات، فسخ قرارداد، اختیارات طرفین، انتقال قرارداد، محل اجرای قرارداد و تضمینات.

  • فورس ماژور:

فورس ماژور، یکی از شروط مندرج قرارداد است و برای حوادثی به کار می رود که جزو امور طبیعی محسوب شده و هیچ یک از طرفین را نمی توان به خاطر آن مسئول دانست.

  • مرجع حل اختلاف:

در صورت بروز اختلاف بین یکی از طرفین قرارداد، باید مرجع حل اختلاف تعیین شود تا به این مسائل رسیدگی کنند. این اختلاف هم می تواند در مورد تفسیر یک قرارداد و هم در مورد اجرای قرارداد باشد.

 

مزایای تنظیم قرارداد

امروزه، جهت انجام هر وظیفه ای، نیاز است تا قراردادی با اصول صحیح حقوقی، نوشته شده و به امضا طرفین برسد تا علاوه بر آن که از بروز اختلافات جلوگیری شود، هر یک خود را در قبال وظایف محوله، متعهد دانسته و به آن ها عمل کنند. بنابراین، آشنایی با متن قرارداد ها و کسب مهارت و تجربه کافی در زمینه نگارش یک قرارداد، از ضروری ترین کارها و وظایف برای موفقیت در مسائل حقوقی و حقیقی است.

از مهم ترین مزایای تنظیم قرارداد:

  • افزایش بهره وری و کیفیت کار
  • پیشگیری از هر گونه اختلافات احتمالی در آینده
  • حفظ مستمر روابط کاری و اقتصادی
  • جلوگیری از اختلاف نظرها در هنگام انجام کار و دعوا های حقوقی
  • کاهش ضرر ناشی از مسائل به وجود آمده در حین انجام کار
  • جلوگیری از اتلاف وقت و تضییع حقوق طرفین

 

نکات مهم در مورد تنظیم قرارداد

  1. قبل از تنظیم قرارداد، صلاحیت طرف مقابل بایستی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته و از توانایی ها اطمینان حاصل شود.
  2. بر اساس تنظیم قرارداد، قبل از انعقاد آن چند جلسه مذاکره بین طرفین برگزار گردد.
  3. قرارداد باید جامع باشد. یعنی تمامی جزئیاتی که برای شما اهمیت دارد، در قرارداد ذکر شود.
  4. قرارداد باید خلاصه و ساده نوشته شود، توضیحات بیش از حد و طولانی قرارداد، علاوه بر اینکه بار روانی منفی روی افراد خواهد داشت، بلکه ممکن است موجب به وجود آمدن تعهدات نا خواسته ای شود که علت اصلی آن، زیاده روی در توضیحات مسائل است.
  5. برای آن که از ابتدا از سوء برداشت در قرارداد جلوگیری شود، بایستی حتماً ماده ای تحت عنوان تعریف در قرارداد وجود داشته باشد تا به مفاهیم کلیدی آن قرارداد اشاره کند.
  6. اگر چه اصل بر آزادی قراردادها می باشد و قانون توافق افراد را محترم می شمارد اما توافقات قراردادی نمی توانند مخالف واضح قانون باشند.
  7. اگر موضوع قرارداد به گونه ای باشد که ترس از افشای اطلاعات در آن وجود دارد، باید حتماً ماده مربوط به عدم رقابت و محرمانگی را در قرارداد انعقاد کنند.
  8. یکی دیگر از اصول قرارداد نویسی، قابل فهم بودن آن برای سایر اشخاص است. منظور از این اشخاص کارشناس، وکیل و قاضی است. اگر اختلافی به وجود آید، این اشخاص می توانند برای حل مسائل کمک کنند.
  9. یک قرارداد حرفه ای، قراردادی است که در آن تمامی ریسک های احتمالی پیش بینی شود که این ریسک ها بسته به نوع قرارداد می تواند متفاوت باشد.

 

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم شما را بیشتر با اهمیت تنظیم قرارداد آشنا کنیم. همانطور که در بالا هم ذکر کردیم، برای راه اندازی هر کسب و کار با چند نفر دیگر، باید قراردادی را بین خود تنظیم نمایید که در صورت بروز مشکل این قرارداد از ضرر هر یک از طرفین جلوگیری کند. اگر تقاضای تنظیم قرارداد را دارید، ما در در شهر مشهد، مجموعه تخصصی عمارت وکیل، کنار شما هستیم. البته اگر در سایر شهرهای کشور عزیزمان هم هستید، نگران نباشید؛ با تماس با عمارت وکیل به راحتی می توانید راهنمایی های لازم در خصوص تنظیم قرارداد خود را دریافت کنید. لطفا پیشنهادات و نظرهای خود را در مورد تنظیم قرارداد با ما در میان بگذارید و اگر در این زمینه مشکلی دارید از طریق صفحه ارتباط با ما سایت با مجموعه در ارتباط باشید. همکاران ما در اسرع وقت مشاوره های لازم را در این خصوص به شما همراهان عزیز عمارت وکیل ارائه خواهند نمود.

 

ارتباط با ما

آدرس: مشهد بولوار ملک آباد ملک آباد 15 نبش هوشیار 2
تلفن : 05137681303- 05137683547- 05137642894
info@emarat-vakil.ir
051-37681303